Kemi på Ångström

Institutionen för kemi - Ångström representerar en internationellt mycket konkurrenskraftig institution för kemi.

Vi har som mål att fortsätta utvecklas och upprätthålla en progressiv och tvärvetenskaplig miljö för samarbeten som ger högsta kvalitet i forsknings- och utbildningsresultat.

Plugga kemi

Har du fantasi, är du nyfiken och kreativ? Då har kemiämnet många spännande områden att erbjuda. Nya ämnen skapas varje dag i hopp om att hitta smartare material, nya mediciner och att få nya insikter om hur naturen fungerar. Den som är mer teoretiskt lagd kan designa molekyler i den digitala världen.  

Den bredd som ryms inom ämnet kemi återspeglas både i kursutbudet och forskningen. Hos oss kan du läsa allt ifrån nybörjarkurser i kemi till avancerade fördjupningskurser inom specialområden, inom både kandidat-, ingenjörs- och masterprogrammen. 

Våra utbildningar

Kvinnliga kemistudenter i laboratorierock och skyddsglasögon.

Forskningen på Kemi - Ångström

Kristina Edström

Möt våra forskare

Hon har satt Uppsala universitets batteriforskning på världskartan.
Läs intervjun med Kristina Edström

Inom Institutionen för kemi - Ångström på Uppsala universitet finns det sex olika forskningsprogram som fokuserar på olika områden inom kemin.

Vi är delaktiga i flera större forskningssamarbeten tillsammans med forskare inom andra institutioner och universitet och våra forskare har tillgång till omfattande infrastruktur.

Senast uppdaterad: 2021-06-07